Hela vintern har jag värmt min vetevärmare varje kväll och tänkt att vetevärmaren är en bubblare till årets julklapp 2022 (den stickade tröjan). I dessa tider av energidesperation (och någon form av osund energimedvetenhet*) borde något som värmer upp kroppen och är snabbt och billigt att värma i micron trenda. Ut med värmefilten och in med vetevärmaren!

Som ganska ny husägare hamnar jag på byggahus.se ibland. Ibland fastnar jag där. Jag har ett konto där för att det känns som en del av husägaridentiteten. Det finns en forumtråd där folk tävlar mot varandra om vem som klarar sig längst in i hösten utan att slå på värmen. En tävling på ojämna premisser med tanke på att temperaturen skiljer sig åt i vårt avlånga land och det också spelar in hur ens boendeförhållanden ser ut. Jag skulle vilja ge de allra tappraste där en kram. Eller åtminstone en vetevärmare.

Jag tänker alltid på min vän E när jag värmer vetevärmare och på hur hennes vetevärmare en gång exploderade i micron. Det såg ut som ett djur vilket gjorde historian ännu mer sorglig. Påminn mig om att aldrig ha djurvetevärmare.

*tänker jag som sitter på ett bra elavtal